Publisert: . Sist endret: .
 • Kollektiv kompetanseutvikling gir bedre læringsmiljø

  En god lærer blir enda bedre i en skole som driver systematisk kollektiv kompetanseutvikling over tid. Det gir bedre resultater for både elever og lærere. Det viser kartleggingen av prosjektet «Bedre læringsmiljø» som SePU, Høgskolen i Hedmark, har gjennomført for Utdanningsdirektoratet.
 • Kineserne kommer - løp fortere!

  Årets Vinterkonferanse ved Høgskolen i Hedmark, Avdeling for økonomi- og ledelsesfag, handlet om innovasjon i offentlig sektor. En av grunnene til at dette temaet er så viktig er at den intensiverte globale konkurransen setter vår nordiske velferdsmodell under press. 
 • Husk søknadsfrist 1. mars!

  Flere av studiene ved Høgskolen i Hedmark tilbys gjennom Lokalt opptak og har søknadsfrist 1. mars. Samme frist gjelder også for enkelte søkergrupper til studier i Samorda opptak.
 • Global Game Jam 2015

  Global Game Jam er et årlig internasjonalt arrangement, og har vært arrangert på Campus Hamar siden 2009. Vi åpnet dørene til Høgskolen fredag 23. januar for en helg med sosialisering og spillutvikling. Årets tema var et spørsmål: “What do we do now?” 
 • Velkommen til Innlandets utdanningskonferanse

  10. mars 2015 arrangeres Innlandets utdanningskonferanse på Høgskolen i Hedmark, Campus Hamar. Tema for årets konferanse er "Kultur for læring – kvalitet i skole og barnehage; hva og hvordan."Les mer om konferansen her
 • Norsk Tipping Start-Up Challenge

  Ungt Entreprenørskap arrangerte 20-21.februar Start-Up Challenge i samarbeid med Start-Up Norway og Norsk Tipping. Deltakerne var studenter innen spilldesign og animasjon som hadde en interesse for entreprenørskap. Les hele artikkelen på Ungt entreprenørskaps sider
 • Kikkhullskirurgi som behandling for bukveggsbrokk

  Ved operasjon for brokk i bukveggen med kikkhullskirurgi legges et forsterkende nett som støtte for bukveggen inn i bukhulen. Operasjonstypen er like effektiv om det er spontant oppstått brokk eller brokk etter tidligere kirurgi. Det viser en randomisert studie med 3 års oppfølgning etter operasjon utført av bl.a. Jan Lambre...
 • Spennende utvekslingsmulighet til Sudan

  Høgskolen i Hedmark har partnerskapsavtale med det velrennomerte Ahfad University for Women i Sudan om utveksling av fagpersoner innenfor rammen til Fredskorpsets helseutviklingsprogram. Nå utlyses et nytt utvekslingsoppdrag på 6 - 13 måneder som fredskorpsmedarbeider i Khartoum.
 • Undervisning snudd på hodet

  Å holde store forelesninger er å sette foreleser i sentrum istedenfor studentenes læring, skriver førsteamanuensis Kjersti Mordal Moen og høgskolelektor Vidar Hammer Brattli i en kronikk i bladet Utdanning. 
 • Helsegevinst i fotball og zumba

  Førsteamanuensis Svein Barenes doktorgradsarbeid om effekt av fellestrening med zumba og fotball på muskelsmerte, selvopplevde arbeidsevne og fysisk anstrengelse under arbeid er omtalt på det nasjonale forskningsformidlingsnettstedet Forskning.no. Nedenfor finner du lenke til saken på Forskning.no og også til høgskolens omta...
 • Innovasjon i offentlig sektor – mantra eller løsning?

  Torsdag 26. februar avholdes årets vinterkonferanse på Campus Rena, der innovasjon i offentlig sektor er tema. I denne kronikken ser tre av våre forskere nærmere på blant annet hva som skal til for å omsette mantraet til handling. 
 • Ny masterspesialisering

  NOKUT akkrediterte denne uken også den andre spesialiseringen i den nye masterutdanningen i økonomi og ledelse som tilbys ved Avdeling for økonomi- og ledelsesfag fra høsten. 
 • Intervju med en sykepleierstudent

  «Du vet ikke hvilken jobb du ender opp med til slutt, fordi arbeidsmarkedet er så stort!» sier Mari Synnøve Berget. Mari er 21 år og har fra før fagbrev som ambulansearbeider. Hun er aktivt medlem i Løten Rødekors Hjelpekorps. Høsten 2014 startet hun på første året på bachelor i sykepleie.