Publisert: . Sist endret: .
 • Rekrutteringsstillinger til lærerutdanning

  Høgskolen i Hedmark fikk i dag en stor julegave fra Kunnskapsdepartementet: To av de 10 nye rekrutteringsstillingene som tildeles viktige lærerutdanningsmiljøer går til høgskolen vår!
 • Den berømte Mrs Pepperpot

  Du kjenner henne helt sikkert best som Teskjekjerringa - du vet, hun som en morgen våknet opp og var så lita som ei teskje. Men visste du at den lille damen også er svært populær i England, da under navnet Mrs Pepperpot?
 • Hysj, hysj, hysj! Vær stille som mus!

  Førsteamanuensis Ingeborg Lunde Vestad er med i et internasjonalt forskernettverk hvor det blant annet forskes på fjernsynsprogrammer for barn i et historisk og internasjonalt perspektiv. Barnetimen på 50-tallet er ett av programmene Vestad ser nærmere på. 
 • Suksess med integrering i skolen

  I høst har Hamar Arbeiderblad hatt to fine oppslag om Ringsaker-skolenes opplæringsmodell for flerspråklige elever. Bakgrunnen er Fagerlund skoles suksess med å plassere de nyankomne elevene inn på trinnet de tilhører, og gi felles undervisning for alle. 
 • Trenger du hjelp til noe?

  Du kan avtale veiledning i skjemaet under. Hvis du trenger raskt svar på noe, kan du chatte med oss. Du starter en chat-tråd ved å klikke på knappen over. Vi forsøker alltid å hjelpe deg så godt vi kan!  
 • Live W Ellefsen disputerer

  Tirsdag 16. desember kl. 11:00 forsvarer Live Weider Ellefsen i offentlig disputas sin avhandling Negotiating musicianship. The constitution of student subjectivities in and through discursive practices of musicianship in «Musikklinja», ved Norges musikkhøgskole.
 • Regnskogssatsing på rekordtid

  Regnskog er ett av de få temaene der det er framgang i klimaforhandlingene. Det kan synes fjernt nå, men da Stoltenberg annonserte Norges regnskogsatsning på klimatoppmøtet på Bali i 2007, satte han trolig tre rekorder.
 • Foredrag med Aleksander Gamme

  Studentrådet på Evenstad inviterte eventyreren Aleksander Gamme til Campus Evenstad for å holde foredrag fra Sydpolekspedisjonen sin.
 • Lokalhistorie gjør et område til et sted

  Hva er et sted? Spørsmålet høres selvsagt dumt ut, for alle vet jo hva et sted er. Men ikke alle slår seg til ro med det, og det finnes en omfattende litteratur om emnet, skriver professor Lars Anders Kulbrandstad i denne kronikken.
 • –Snøscooter er en naturlig del av friluftslivet

  Professor Eivind Skille ved Høgskolen i Hedmark, Avdeling for folkehelsefag reagerer på kronikken seks tidligere miljøvernministre og Naturvernforbundet hadde i VG 17. november der de mener snøscooterkjøring fortsatt bør forbys med henvisning blant annet til folkehelsa. 
 • Elgmerking i Alaska

  Første uke i november reiste Marianne Lian i regi av Høgskolen i Hedmark og Alaska Dept. of Fish and Game (ADF&G) til McGrath i Alaska for å merke elg.
 • Sitert av BBC Earth

  Barbara Zimmermann med flere fra Campus Evenstad har nylig blitt sitert fra en av sine nye artikler på BBC Earth sin hjemmeside.
 • Rovdyrforvaltningen fungerer ikke

  Lappeteppet av små rovdyrsoner bør erstattes av større, med plass for flere arter. Og hvis tyvjakt og skadefelling reduseres, kan det kanskje bli jakt på ulv. 
 • Strålende gjennomført disputas

  21. november disputerte Eva Marie Syversen for sin doktorgrad ved Universitetet i Agder. Prøveforelesning og disputas fant sted på Campus Hamar med over 130 fremmøtte i salen, og det var en svært godt gjennomført disputas av Eva Marie. 
 • Boplikten gir lys i gårdsvinduene

  Boplikten er ikke lenger nødvendig i Norge, hevder Regjeringen. Kanskje ikke, men forskning viser at den virker, skriver forskerne Tor Arnesen (Østlandsforskning) og Erik Mønness (Høgskolen i Hedmark) i denne kronikken publisert på forskning.no 17. november.