Forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark er tett koblet til høgskolens utdanningsområder.

Slik blir utdanningsområdene forskningsbaserte samtidig som høgskolen utvikler ny kunnskap på sentrale samfunnsområder og bidrar med viten og innsikt til utvikling og innovasjon i offentlig og privat sektor. Det legges særlig vekt på profesjonsrettet FoU og på FoU rettet mot arbeids- og samfunnsliv med regionale, nasjonale og internasjonale perspektiver.

Les mer om forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark

Les mer om doktorgradsutdanningene våre

Publisert: . Sist endret: .

Nyheter

 • Rekrutteringsstillinger til lærerutdanning

  Høgskolen i Hedmark fikk i dag en stor julegave fra Kunnskapsdepartementet: To av de 10 nye rekrutteringsstillingene som tildeles viktige lærerutdanningsmiljøer går til høgskolen vår!
 • Den berømte Mrs Pepperpot

  Du kjenner henne helt sikkert best som Teskjekjerringa - du vet, hun som en morgen våknet opp og var så lita som ei teskje. Men visste du at den lille damen også er svært populær i England, da under navnet Mrs Pepperpot?
 • Hysj, hysj, hysj! Vær stille som mus!

  Førsteamanuensis Ingeborg Lunde Vestad er med i et internasjonalt forskernettverk hvor det blant annet forskes på fjernsynsprogrammer for barn i et historisk og internasjonalt perspektiv. Barnetimen på 50-tallet er ett av programmene Vestad ser nærmere på. 
 • Suksess med integrering i skolen

  I høst har Hamar Arbeiderblad hatt to fine oppslag om Ringsaker-skolenes opplæringsmodell for flerspråklige elever. Bakgrunnen er Fagerlund skoles suksess med å plassere de nyankomne elevene inn på trinnet de tilhører, og gi felles undervisning for alle.