Forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark er tett koblet til høgskolens utdanningsområder.

Slik blir utdanningsområdene forskningsbaserte samtidig som høgskolen utvikler ny kunnskap på sentrale samfunnsområder og bidrar med viten og innsikt til utvikling og innovasjon i offentlig og privat sektor. Det legges særlig vekt på profesjonsrettet FoU og på FoU rettet mot arbeids- og samfunnsliv med regionale, nasjonale og internasjonale perspektiver.

Les mer om forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark

Les mer om doktorgradsutdanningene våre

Publisert: . Sist endret: .

Nyheter

 • Disputas: Litteratur, sted og erindring

  Fredag 21.november disputerer Eva-Marie Syversen for sin doktorgrad. Avhandlingen undersøker forbindelsen mellom kultur, sted og erindring i et litterært perspektiv. 
 • En ulv fra Hedmark setter verdensrekord

  Da ulv M14-08 ble merket i Julussareviret i februar 2014, bare noen kilometer fra Høgskolen i Hedmarks Campus Evenstad, var denne valpen sju måneder gammel. Nå, åtte måneder senere, rusler den rundt i Nord-Finland, over 1050 km i luftlinje fra sitt føderevir! Det er første gang i verden at man har klart å dokumentere en slik...
 • Folkehøgskolen 150 år

  Åpningen av Sagatun folkehøgskole på Hamar den 1. november 1864 innledet 150 år med arbeid for demokratisk og kulturell danning i norsk folkehøgskole. På jubileumsdagen inviterer Folkehøgskolene og Høgskolen i Hedmark til åpent fagseminar.
 • Studie i dugnads- og arrangementsledelse

  Knut Westlie, prosjektleder for en regison i bevegelse, kunne lørdag endelig ønske 11 studenter fra hele landet velkommen på studiet dugnads- og arrangementsledelse.