Forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark er tett koblet til høgskolens utdanningsområder.

Slik blir utdanningsområdene forskningsbaserte samtidig som høgskolen utvikler ny kunnskap på sentrale samfunnsområder og bidrar med viten og innsikt til utvikling og innovasjon i offentlig og privat sektor. Det legges særlig vekt på profesjonsrettet FoU og på FoU rettet mot arbeids- og samfunnsliv med regionale, nasjonale og internasjonale perspektiver.

Les mer om forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark

Les mer om doktorgradsutdanningene våre

Publisert: . Sist endret: .

Nyheter

 • Disputas: Camilla Eline Andersen

  Tirsdag 28. april disputerer Camilla Eline Andersen for sin doktorgrad ved Stockholms universitet. Avhandlingen retter oppmerksomheten mot «rase» i et barnehagefaglig landskap.
 • Lever på nåde i egen familie etter slag

  Unge som rammes av hjerneslag er spesielt sårbare. De sliter med å komme tilbake i jobb og har problemer med å mestre livet som mor og far. – Oppfølgingen i kommunene er for dårlig, mener forsker Randi Martinsen ved Høgskolen i Hedmark. 
 • Slik tegnet barna Breivik

  Barnetegningene etter 22. juli-terroren viser et ondt monster som truer våre felles verdier. Professor Sidsel Lied ved Høgskolen i Hedmark mener materialet nå bør inn i skolen.
 • Hedmarksforfattere: Sigmund Løvåsen

  29. april er forfatter Sigmund Løvåsen invitert til Hamar kulturhus for samtale om sitt forfatterskap. Arrangementet er det andre i en serie på fire der Litteraturscena retter oppmerksomheten mot samtidsromaner av forfattere fra Hedmark.